DiSC-profiilit osana Value Based Leadership -kurssia

Kysyimme Suomen Value Based Leadership 2 -kurssin johtajalta Henna Peltoniemeltä ja muutamalta kurssilaiselta heidän kokemuksiaan DiSC-työkalusta, jota käytetään osana koulutusta. Peltoniemi kuvaa DiSC-työkalua näin:

-DiSC antaa yhden työkalun itseensä tutustumiselle ja itsetuntemuksen laajentamiselle. DiSC antaa, jos sen haluaa itselleen tietoa antavan. DiSC auttaa, jos haluaa pystyä tekemään toisten kanssa paremmin yhteistyötä. DiSC on työkalu, joka helpottaa toisten kanssa toimimista, se selventää temperamenttia ja vuorovaikutusta.

-Näkisin, että DiSC avautuu parhaiten, jos sen haluaa itsestään tehtävän, joten organisaatiot ja ryhmät jotka sitä käyttävät olisi hyvä saada ymmärtämään syy työkalun käytön takana. Lisäämään omaa itsetuntemusta ja näkemään muiden ihmisten toimintaa oman persoonan kautta. Ehkä jokin toisessa ärsyttävä asia johtuukin omasta tavasta käsitellä asiaa.

Kysyimme myös muutamalta kurssilaiselta heidän näkökulmiaan DiSC-työkaluun seuraavilla kysymyksillä:

1.)      Millaisena koit DiSC-profiilin käytön? Avasiko se sinulle uusia näkemyksiä itsestäsi?

2.)      Opettiko DiSC jotain muiden käyttäytymismalleista?

3.)      Suosittelisitko DiSC:iä myös muille, ja millaiselle ryhmälle / organisaatiolle erityisesti

VBL2-kurssilainen Siiri Kihlström kuvasi DiSC:iä näin:

1.)    DiSC vahvisti omia käsityksiä itsestäni, mutta ennen kaikkea antoi uusia näkökulmia itseeni. Erityisesti siitä näkökulmasta, miten muut minut saattavat nähdä. Olen dynaaminen ja nopealiikkeinen, jota olen pitänyt hyvin positiivisena asiana. Opin kuitenkin, että saattaa joitakuita ahdistaa ja toiset saattavat kokea piirteen negatiivisena.

2.)    Hyvin paljon! Ymmärrän nyt paremmin miksi joidenkin ihmisten kanssa on ollut haastavaa päästä samalle aaltopituudelle ja miten stressaannumme tai käyttäydymme paineen alla eri tavoin. Osaan tunnistaa näitä tilanteita nyt paremmin ja mukauttaa omaa käyttäytymistäni sen mukaan.

3.)    Ehdottomasti. DiSC on loistava työkalu sekä itsensä että muiden ymmärtämiseen, mutta ennen kaikkea oman toiminnan kehittämiseen. Kaikki ryhmät, joissa ollaan uteliaita kehittämään omaa vuorovaikutuskykyä ja ymmärtämään toisia paremmin, saavat varmasti paljon DiSC-työkalusta!

VBL2-kurssilainen Iina Sorvari kuvasi kokemuksiaan DiSC-työkalusta puolestaan näin:

1.)    Minulla oli lähtöjään jo vahva itsetuntemus, olenhan tehnyt erilaisia itsearviointeja ja muita testejä jo muutaman vuoden ja muutenkin reflektoinut itseäni ja tavoitteitani. Minusta DiSC-profiilin saaminen oli kuitenkin hyödyllistä. Päätyypin voi hyvällä itsetuntemuksella varmasti määritellä myös itse, mutta mielenkiintoinen osa syntyy siitä, kun huomaa mitä “muiden tyyppien” ominaisuuksia itsellä myös on ja kuinka sitä voi hyödyntää esim. kommunikaatiossa. Varsinkin DiSC-korttien käyttö pienryhmän kanssa oli silmiä avaavaa.

2.)    Minusta DiSC on hyödyllinen juuri varsinkin yhteistyötyylejä määritellessä. Se auttaa sanoittamaan erilaisia käyttäytymismalleja, mikä on minusta erinomaista ja antaa työkaluja kuinka kommunikoida ja tehdä yhteistyötä muiden tyyppien kanssa, mikäli se ei ole itselle kovin luonnollista.

3.)    Kyllä, haluaisin pystyä käymään läpi ryhmän odotuksia yhteistyöhön ja johtamiseen liittyen jokaisen projektin alussa, joten käyttäisin mielelläni DiSC:iä erilaisten projektien ja tiimitöiden yhteydessä. DiSC on myös hyvä työkalu siihen, mikäli haluaa varmistaa, että monimuotoisuus lisääntyy organisaatioissa. Suosittelisin DiSC:n käyttöä myös sellaisille henkilöille ja esim. haastavissa tiimeissä, joissa ihmiset haluavat tehdä työnsä vain omalla tavallaan ja joustavuus työtyyleistä puuttuu.

Value Based Leadership -koulutus tekee yhteistyötä MLP Modular Learning Processes Oy:n kanssa DiSC-profiilien käytössä.