Johtajuus, joka luo merkityksellisyyttä

Olin innostunut miettiessäni VBL:n sisältöjä ennen ensimmäistä, yhteistä suunnittelupäivää kolmen upean fasilitaattorin ja koulutusjohtajan kanssa. Olinhan ammattilainen kouluttajana, valmentajana ja fasilitaattorina. Uskoin, että minulla on paljon annettavaa ja valmistauduin ensimmäiseen suunnittelupäivään sekä valmennusviikonloppuun huolellisesti.

Se, mitä en tiennyt, yllätti minut täysin. Ensimmäisenä valmennusviikonloppuna kohtasin 24 nuorta, jotka toimivat työssään tai vapaa-ajan järjestöissä esimiehinä tai johtajina. Hyppäsin aikakoneeseen, joka vei minut pois tämän päivän reaalimaailmasta.

Sain vastaani upeita, rohkeita, rehellisiä ja kyseenalaistavia ihmisiä. He eivät olleet valmiita hyväksymään nykyisiä johtamisen teorioita ja malleja. He halusivat löytää enemmän.
Me työskentelimme arvojen, väkivallattoman vuorovaikutustaitojen, uskomusten, palautteiden antamisen ja saamisen, ihmisten erilaisuuden ja omien sokeiden pisteittemme kanssa. Me purimme normeja ja mietimme monimuotoisuuden rikkautta ja haasteita. Oli käsittämätöntä katsoa ihmisiä, jotka rohkeasti pystyivät katsomaan itseään peiliin ja innostuivat oman henkisen kasvun mahdollisuuksista. Toinen toistaan tukien, myötätunnon virrassa, jaettiin kipeitäkin asioita, jotta niistä oli helpompi laskea irti.

Vaikka pidän itsenäni varsin uudistuvana ja pyrin innokkaana seuramaan johtamisen uusia tuulia ja trendejä ja vahdin henkistä tilani, tunsin kuitenkin itseni välillä luutuneeksi ja ”jäykäksi”. Sain mahdollisuuden nähdä omat jähmeät käsitykseni johtajuudesta ja pääsin yhdessä ryhmän kanssa ravistelemaan niitä. Paljon putosi pois ja sain tilaa uusille, raikkaille, ihmiskuntaa arvostaville ajatuksille. Mietimme yhdessä ryhmän kanssa, tarvitaanko organisaatioissa johtajia ja jos tarvitaan, minkälainen on yhteiskuntamme ovia kolkuttava johtajuus? Tämä joukko nuoria johtajakoulutukseen osallistuvia ihmisiä ymmärsi helposti, että verkostoituneessa organisaatiossa johtajuus on palveluammatti, joka parhaimmillaan voimaannuttaa ja antaa syvän merkityksen koko elämälle.

Mielessäni rakentui täysin uudenlainen johtamisen tapa, ja se ei seuraa -ismejä tai vaihda koulutukselle nimeä. Sain fasilitaattorina elää ja piirtää tulevaisuuden karttaa yhdessä osallistujien kanssa ja olen kaikesta huumaantunut.

Tulevaisuudessa jätän huojentuneena Suomen heidän käsiinsä. Uuden johtajuuden sukupolvi tuo tullessaan johtajuuteen arvokkaita ja ihmisyyttä kunnioittavia elementtejä. He rakentavat Suomesta modernin, aikaansa edellä olevan ja tuottavan yhteiskunnan, jossa myös autetaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Monimuotoisuus toteuttaminen ja arvopohjainen johtaminen vapauttaa eri organisaatioissa valtavan määrän energiaa ja vasta silloin syntyvät parhaimmat innovaatiot ja tekeminen.

Tämän kaiken sain kokea ja tästä viisastuneena saan olla yksi sanansaattaja heidän joukossaan.

Teksti: Anne Roine

Kuva: Anna Enbuske. VBL-kouluttajat vuoden 2017 jälkimmäisestä koulutuksesta poseerasivat tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa diplomiseremoniassa huhtikuussa 2018. Tämän jutun kirjoittaja on toinen oikealta.