Koordinaattorin silmin: VBL-kevät 2018

Koska tänään on taas ”joka toinen perjantai”, jolloin lupasin VBL-aiheisia blogitekstejä ilmestyvän enkä tällä kertaa saanut sellaista, päätin kirjoittaa sellaisen itse. Oma vuoroni olisi vasta syksyllä, mutta nyt on erittäin sopiva hetki summata kulunutta puolta vuotta, jonka olen VBL-koordinaattorina viettänyt.

VBL:n tärkeimmät merkkipaalut kevään aikana ovat olleet kahden koulutuksen alkamiset ja toisen niistä päättyminen viime viikonloppuna sekä tietenkin Suomen ensimmäinen VBL-diplomiseremonia! Isoja juttuja ovat myös olleet Elisan mukaantulo pääyhteistyökumppanin roolissa, alumnitoiminnan käynnistyminen ja VBL:n uudet nettisivut. VBL-videon osalta oma roolini oli niiden pätkien valinta, jotka videolle päätyivät.

Suomen kolmas VBL-koulutus pyörähti käyntiin tammikuun lopulla ja monen asian kanssa tuli uutena aikamoinen kiire. Koska itselläni ei ole partiotaustaa, koko ”partioympäristö” termeineen oli minulle uusi ja kesti hetkisen aikaa ottaa se haltuun. Lähes koko tähänastisen työurani nuorisojärjestöissä viettäneenä ja luonto- ja eräopaskoulutuksen käyneenä olen kuitenkin mielestäni ”solahtanut” uuteen ympäristöön hyvin.

Työajastani puolet on arvioitu menevän varainhankintaan, neljäsosa viestintään ja toinen neljäsosa yleiseen koordinointiin, mikä kattaa lähes kaiken mahdollisen maan ja taivaan väliltä. Yleinen koordinointi tarkoittaa yhteydenpitoa eri ihmisiin, kokoustamista VBL-ryhmän ja -koordinaatioryhmän kesken sekä käytännön järjestelyihin liittyviä juttuja – on pysyttävä kartalla siitä, mitä tapahtuu milloinkin ja kuka tarvitsee mitäkin.

Hienointa on ollut diplomiseremonian onnistuminen ja siitä saadut kiitokset, joista iso osa kuuluu toki VBL:n Suomeen tuomista valmistelleelle projektiryhmälle, jonka pitkäaikainen työ näkyy nyt tuloksina. Molempien kevään koulutusten mentoristartit on pidetty, nelosmoduuli Goforen kanssa sujui erinomaisesti ja pääsinpä Ruotsiin kuninkaanlinnaan heidän VBL-diplomiseremoniansa vieraaksi huhtikuussa.

VBL-koordinaattorin tehtävässä haastavinta on ollut varainhankinta: tälläkin hetkellä mieltä painaa huoli kurssikumppanin löytymisestä, mutta onneksi olen saanut sovittua VBL-esittelyt parin yrityksen kanssa ensi viikolle – toivottavasti jompikumpi lähtisi mukaan! Silloin voin hyvillä mielin parin viikon päästä jäädä ansaitulle kesälomalle.

Ihanaa juhannusta ja rentouttavaa lomaa sekä kiitokset kaikille kevään toiminnassa mukana olleille & onnittelut vasta koulutuksensa päättäneille!

P.s. Koska tänään on ainakin Facebookissa ilmeisesti joku selfie-päivä niin tässä kuvaterveiset suoraan työpisteeltä ????

Teksti: Heta Hyvärinen