Value Based Leadership (VBL) -johtamiskoulutus etsii uusia mentoreita

Value Based Leadership (VBL) on Suomen Partiolaiset ry:n järjestämä johtamiskoulutus järjestökentällä toimiville nuorille johtajille. Se keskittyy arvopohjaiseen johtamiseen, joka lähtee liikkeelle johtajan omasta itsetuntemuksesta, persoonallisuudesta ja arvoista. Osallistujat ovat 20-29-vuotiaita aktiivisia ja jo kokeneita vapaaehtoistoiminnan johtajia eri järjestöistä. Koulutus koostuu kurssiviikonlopuista, välitehtävistä ja mentorointiohjelmasta, johon etsimme mentoreiksi johtamisen ammattilaisia. Seuraavaan mentorointiohjelmaan kaivataan mentoreita erityisesti Tampereelta ja Turusta. Olisitko sinä etsimämme henkilö?

VBL-mentori pääsee tutustumaan nuoren johtajan maailmaan, kehitykseen ja arvoihin sekä tarkastelemaan omaa johtamistaan tuoreesta näkökulmasta. VBL-mentoroinnin tavoitteena on sekä mentorin että aktorin yksilöllinen kehitys johtajana, kuitenkin niin että nuoren aktorin tarpeet ja toiveet ovat keskiössä. Kurssin teemoja ovat itsen ja ryhmien johtaminen, monimuotoisuuden johtaminen ja johtaminen tuottoisasti arvoilla.

VBL-mentori on nuoren johtajan tuki ja esikuva. Mentorina toimiminen edellyttää vuorovaikutustaitoja, sitoutumista tehtävään ja halua jakaa kokemuksiaan – molemminpuolinen oppiminen perustuu keskusteluun. Toivomme mentorin olevan vähintään 35-vuotias ja johtajana työelämässä.

VBL-mentorointiohjelma käynnistyi alkuvuodesta 2017, jolloin aloitettiin ensimmäinen Suomen VBL-koulutus. Toukokuussa alkaa jo neljäs suomalainen koulutus, jonka mentoristartti pidetään 6.6. klo 17-20. Mentoristartin jälkeen mentori-aktoripari tapaa esimerkiksi 6 x 2 h molemmille sopivina ajankohtina seuraavan puolen vuoden sisällä, minkä VBL-koulutus kestää. Tarjoamme rakenteen tapaamisten tueksi ja luontevan pohjan keskustelulle.

Mikäli kiinnostuit, voit ilmoittautua mentoriksi täällä.