Vapaaehtoistoiminta ja yritysmaailma edistävät yhteisvoimin parempaa johtajuutta

Miten nuoret vapaaehtoistoiminnan johtajat ja yrityksen edustajat voisivat oppia toisiltaan ja kehittää yhdessä parempaa johtajuutta? Tähän etsivät ratkaisua nuorille vapaaehtoistoiminnan johtajille suunnattu Value Based Leadership-koulutusohjelma (VBL) ja Elisa Oyj, jotka lähtevät yhdessä kokeilemaan tapoja, joilla eri sektorien ja sukupolvien johtajat kohtaavat ja oppivat toinen toisiltaan.

Value Based Leadership -koulutuksen ympärille rakentuvan toiminnallisen yhteistyön kautta on tavoitteena laajentaa erilaisten johtajuuteen liittyvien arvojen ymmärrystä, tukea suomalaisen johtajuuden sukupolvenvaihdosta ja kehittää johtamisen tasoa nuorista alkaen. ”Yhteistyössä nuorten kanssa voimme oppia paljon nuorten odotuksista työelämää ja johtajuutta kohtaan”, kertoo Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho. ”Voimme tukea entistä monimuotoisemman johtajasukupolven kasvua ja kehittää samalla omaa johtamistamme.”

”Yhteiskuntavastuu konkretisoituu teoissa. Arvoperusteisen johtamiskoulutuksen järjestäminen yhteistyössä Partiolaisten kanssa on hyvä esimerkki vastuullisuuden jalkauttamista käytäntöön tässä ja nyt”, toteaa yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

Yhteistyö sisältää käytännössä esimerkiksi diversiteettivalmennusta, jota VBL-kouluttajat tarjoavat elisalaisille. Elisalaiset puolestaan valmentavat VBL-koulutuksen käyneitä fasilitointitaidoissa sekä voivat toimia mentoreina nuorille VBL-osallistujille.

Suosittu koulutus sai mallin Ruotsista

Value Based Leadership on syventävä arvopohjaisen johtajuuden koulutus, joka on avoin kaikille 20-29-vuotiaille eri järjestöissä toimiville vapaaehtoistoiminnan johtajille. Koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana.

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä, ja Ruotsissa on järjestetty koulutusta menestyksekkäästi jo kymmenen vuoden ajan. Noin 80 suomalaista on aiemmin osallistunut Ruotsissa järjestetyille yhteiskursseille. Viime vuonna Suomen Partiolaiset toi koulutuksen Suomeen ja nyt käynnistymässä on jo neljäs Value Based Leadership -koulutus.

“VBL oli minulle silmiä avaava kokemus, josta sain paljon itseluottamusta toimia johtajana ja taitoa toimia ryhmän jäsenenä. Ilman näitä kokemuksia en toimisi nyt Suomen suurimman nuorisojärjestön puheenjohtajana. Koulutus on antanut siihen poikkeukselliset valmiudet”, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola kertoo.

Lisätietoja:
Elisa Oyj: henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho, puh. 050 302 8946
Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry: puheenjohtaja Maria Ruohola puh. 040 527 0436

Value Based Leadership on kokemusperäinen johtajuuskoulutus 20–29-vuotiaille nuorille. Koulutukseen voivat hakea kaikki ikäryhmään kuuluvat nuoret, jotka toimivat vapaaehtoisuuteen perustuvassa johtamistehtävässä omassa elämänpiirissään. www.parempaajohtajuutta.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan.

Kuva: Noora Qvick