VBL 2/2018 – pian se alkaa!

Suomen neljännen VBL-kurssin ensimmäinen moduuli on pian alkamaisillaan. Kaikki alkaa olla valmista, joten kurssinjohtajillakin on hetki aikaa miettiä, miten tähän on tultu.

Kummallakin meistä kurssinjohtajista on jo jonkin aikaa kytenyt ajatus siitä, että VBL:llä olisi kiva kouluttaa. Kas vain, suunnitelmat ja polut osuivat yksiin, ja kurssinjohtajille oli kysyntää, joten päätimme yhdessä tarttua hommaan. Ja että miksi?

Meistä kumpikin allekirjoittaa sen, että VBL on paras käymämme kurssi, jos ruvetaan listaamaan kaikkia käytyjä kursseja niin yliopistolla, työelämässä, partiossa kuin muissakin harrastuksissa. VBL antoi  meille paljon, muutti ajattelumalleja, opetti itsestä ja muista, arvoista ja johtamisesta. Kurssin johtamisessa kiinnosti mahdollisuus päästä tarjoamaan sama kokemus myös muille. Päästä näkemään kurssilaisten aito innostus käsiteltäviä asioita kohtaan ja auttaa heitä kasvamaan johtajina – ja toisaalta myös itse kasvaa ja kehittyä kurssin edetessä.

Koulutuksen johtajat Maija ja Anna hakemassa suuntaa.

 

Kurssin ensimmäisen moduulin aattopäivänä mahanpohjassa kutkuttaa hyvällä tavalla:  Millaisia ovat pian tavattavat kurssilaiset, miten keskustelut lähtevät rullaamaan, miten onnistumme tiiminä fasilitaattoreidemme kanssa ja millaisia oppeja ja ajatuksia on kotiinviemisinä ensimmäisen moduulin jäljiltä.

Eniten odotamme viikonlopulta samaa kuin varmasti moni muukin: kiinnostavia keskusteluja, uusia tuttavuuksia ja oman johtajuuden haastamista.

Teksti: Koulutuksen johtajat Maija Jauhiainen ja Anna Haavikko

Kuvat: Sara Miesmaa