Koulutukseen hakeminen

Kehity johtajana Value Based Leadership (VBL) -koulutuksessa!

Vedätkö ryhmää, luotsaatko kampanjaa tai onko sinulla vaikkapa hallituspaikka jossakin järjestössä? Oletko 20-29-vuotias ja innokas kehittymään johtajana? Jos vastasit kyllä, VBL-koulutus on tarkoitettu juuri sinulle!

Seuraava koulutus (VBL5) alkaa helmikuussa 2019 ja koulutuksen osallistujat on valittu. Vuoden 2019 jälkimmäinen koulutus (VBL6) alkaa kesäkuussa ja osallistujahaku siihen järjestetään tammi-helmikuussa 2019 tällä sivulla.

Koulutusten lähijaksojen (moduulien) ajankohdat näet alta. Molempien koulutusten yläikäraja on vuonna 2019 vielä 29 vuotta – vuonna 2020 alkavien koulutusten osalta se tulee olemaan 27 vuotta.

Hakemalla koulutukseen sitoudut osallistumaan lähijaksoille, jos sinut valitaan. Lisäksi toivomme sinun osallistuvan diplomiseremoniaan keväällä 2020 myöhemmin vahvistettavana ajankohtana.

Mikä on VBL?

VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana.

Koulutuksen tarkoituksena on:

  • Tarjota jatkokoulutusta järjestöissä toimiville nuorille johtajille
  • Tarjota nuorille johtajille valmiuksia johtaa tämän päivän ja huomisen yhteiskunnassa
  • Aikaansaada kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välille
  • Motivoida nuoria hyödyntämään johtajuuttaan yhteiskunnan hyväksi

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön (Konungens Stiftelse Ungt Lederskap) ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä, ja kymmenen vuoden aikana se on kasvanut Ruotsin merkittävimmäksi nuorten vapaaehtoistoiminnan johtajien koulutukseksi. Suomen Partiolaiset on järjestänyt yhteiskoulutuksia Ruotsin partiolaisten kanssa vuodesta 2009 lähtien, ja suomalaisia VBL-koulutuksen käyneitä on yli 100.

Erittäin positiivisten kokemusten myötä Suomen Partiolaiset toi VBL:n Suomeen tammikuussa 2017 ja parhaillaan on meneillään jo neljäs Suomen VBL-koulutus (VBL4).

Voit hakea koulutukseen jos…

  • Olet hakuhetkellä 20–29-vuotias
  • Sinulla on johtamistehtävä, jossa voit soveltaa koulutuksessa oppimiasi asioita. Johtamistehtävä voi olla esimerkiksi projektin vetovastuu, kampanjan koordinointi, ryhmän vetäminen tai hallituspaikka, ja sen tulee olla vapaaehtoistoimintaa
  • Olet motivoitunut kehittämään itseäsi johtajana ja johtajuutta omassa organisaatiossasi

Lisäksi eduksesi luetaan jos…

  • Olet käynyt jonkin perustason johtajuuskoulutuksen
  • Olet toiminut johtamistehtävissä (nykyisessä tai muussa tehtävässä) kaksi vuotta tai pidempään

Lähijaksot (moduulit) VBL5-koulutus (2019):

1. moduuli – Ryhmien johtaminen (3 päivää)
pe-su 1.–3.2.2019

2. moduuli – Johtaminen monimuotoisuuteen (3 päivää)
pe-su 8.–10.3.2019

3. moduuli – Itsensä johtaminen (3 päivää)
pe-su 10.–12.5.2019

4. moduuli – Johtaminen tuottoisasti arvoilla (4 päivää)
to-su 13.–16.6.2019

Lähijaksot (moduulit) VBL6-koulutus (2019):

1. moduuli – Ryhmien johtaminen (3 päivää)
pe-su 7.–9.6.2019

2. moduuli – Johtaminen monimuotoisuuteen (3 päivää)
pe-su 16.–18.8.2019

3. moduuli – Itsensä johtaminen (3 päivää)
pe-su 4.–6.10.2019

4. moduuli – Johtaminen tuottoisasti arvoilla (4 päivää)
to-su 14.–17.11.2019

Lähijaksot alkavat aamuisin ja päättyvät viimeisen kurssipäivän iltapäivänä.

Lähijaksoilla opittua täydennetään ja syvennetään välitehtävillä, jotka ankkuroivat opitut teemat osallistujan omaan organisaatioon ja johtamistehtävään. Lisäksi koulutukseen sisältyy mentorointiohjelma, jossa jokainen osallistuja saa oman mentorin yksityiseltä tai julkiselta sektorilta. Mentorin kanssa tavataan noin kuusi kertaa. Koulutuksen kieli on suomi.

Koulutuksen omavastuuosuus

Koulutuksen hinta osallistujalle on 400 €. Hintaan sisältyy koulutus (lähijaksot, syventävät tehtävät, mentoriohjelma) sekä ruoka ja majoitus lähiopetusjaksoilla. Osallistuja maksaa itse matkakulut lähiopetuspaikkojen lähimmille rautatie- tai linja-autoasemille. Mikäli matkakulut muodostavat esteen osallistumiselle, avustamme koulutukseen hyväksyttyä osallistujaa apurahan hakemisessa.

Henkilötietojen käsittely

Suomen Partiolaiset käsittelee VBL-koulutukseen hakevan henkilön henkilötietoja osallistujavalinta- ja viestintätarkoituksiin. VBL-koulutukseen valittujen hakijoiden antamat ja avoinna olevan hakuprosessin kannalta välttämättömät tiedot annetaan koulutuksen järjestäjien tietoon ja poistetaan koulutuksen päätyttyä. Muiden hakijoiden antamat tiedot poistetaan hakuprosessin päätyttyä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä partiossa: www.partio.fi/tietosuoja.

Kysyttävää?

Yhteyshenkilö

Heta Hyvärinen
Projektikoordinaattori, Value Based Leadership
heta.hyvarinen(at)partio.fi