Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastaukset kurssille hakemiseen liittyviin, usein kysyttyihin kysymyksiin sekä listauksen hakulomakkeen kysymyksistä.

En tiedä vielä missä luottamustehtävissä toimin ensi vuonna, sillä järjestöni hallituspaikat jaetaan vasta myöhemmin syksyllä. Voinko silti hakea VBL-koulutukseen?

Kyllä voit!

Voit hakemuksessasi kertoa, mihin tehtäviin aiot hakeutua ensi vuonna. Jos tulet valituksi VBL-koulutukseen mutta et kuitenkaan tule valituksi kyseiseen johtamistehtävään järjestössäsi, voit linkittää VBL-koulutuksen johonkin toiseen johtamistehtävään. Voit esimerkiksi ottaa vastuullesi lyhytaikaisemman projektin, kampanjan tai tapahtuman järjestämisen samassa tai jossain toisessa järjestössä.

VBL-koulutuksen aikana on hyvä olla jossakin johtamistehtävässä, koska suuri osa koulutuksen sisällöstä linkittyy omaan tehtävääsi ja kokemuksiisi, mutta tehtävän ei tarvitse välttämättä olla juuri sama kuin se jonka kirjoitit hakemukseen.

Täytän 20 vasta ensi vuonna, voinko silti hakea?

VBL-koulutukseen osallistuvan on täytettävä 20 ennen hakuajan päättymistä.

Täytän 30 ennen koulutuksen alkua, voinko silti hakea?

Kyllä voit! VBL-koulutuksen yläikäraja on suuntaa-antava, ja painotamme osallistujan motivaatiota ja osallistujaryhmän monimuotoisuutta enemmän kuin yläikärajan tarkkaa noudattamista.

Tarkoittaako suomenkielisen VBL-kurssin järjestäminen sitä, että koulutusta ei ole tulevaisuudessa mahdollista käydä ruotsiksi tai englanniksi?

Ei välttämättä. Tällä hetkellä tarjoamme Suomessa vain suomenkielisiä koulutuksia, mutta mikäli kiinnostusta on, selvitämme mahdollisuuksia käydä koulutus ruotsiksi tai englanniksi (Ruotsissa, kuten yhteistyökurssien aikaan).

 

Hakulomakkeen kysymykset tekstimuodossa

Hakulomakkeessa vastataan seuraaviin kysymyksiin:


Järjestö

Järjestö/taho, jossa sinulla on jonkinlainen johtamistehtävä.

Rooli järjestössä
Kuvaa tämänhetkistä tehtävääsi järjestössä. Kauanko olet ollut tässä tehtävässä? Huomaa että kurssille hakevalla tulee olla jonkinlainen johtamistehtävä kurssille haettaessa tai kurssin aikana.

Aiempi johtajuuskokemus
Mikä oli ensimmäinen johtamistehtävä joka sinulla on ollut (vuosi)? Onko sinulla ollut muita johtamistehtäviä (vuosi)? VBL-kurssille hakijalle on eduksi, jos johtamiskokemusta on jo parin vuoden ajalta.

Oletko käynyt muita johtajuuskoulutuksia tai oppinut johtamista muualla?
Nimeä koulutusten tai kurssien nimet, järjestäjätaho ja ajankohta. VBL-kurssille hakijalle on eduksi, jos hän on käynyt aiemmin jonkin perustason johtajuuskoulutuksen.

Miten ystäväsi kuvailisivat sinua persoonana?

Mitkä ovat vahvuuksia ja kehityksen kohteita kun tarkastelet itseäsi johtajana?
Nimeä muutama vahvuus ja muutama osa-alue joilla haluaisit kehittyä johtajana. Kuvaa lyhyesti miksi juuri nämä osa-alueet nousevat esiin.

Sinulle tärkeät aihealueet
Onko sinulla harrastuksia, yhteiskunnallisia kysymyksiä tai kiinnostuksen kohteita joihin suhtaudut intohimoisesti?

Miksi haet VBL-kurssille?
Kuvaile miten uskot kurssin vievän sinua eteenpäin johtajana.

Tulevaisuutesi johtajana
Kuinka aiot käyttää kurssilla oppimaasi? Kuinka näet tulevaisuutesi johtajana?

Suosittelijat
Nimeä 1–3 suosittelijaa, jotka tuntevat sinut johtajana. Laita mukaan heidän sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa

Haluatko mainita jotain muuta, mitä meidän tulisi ottaa huomioon valintoja tehdessä?